Geboortecoach Doula Saskia Surhuisterveen

Nieuws

Internationaal Doula

Afgelopen week was ik te gast op een Syrische bruiloft. Wat een bijzondere belevenis! Zo anders dan wat we in Nederland gewend zijn, maar daardoor juist zo leuk. Een andere cultuur laat andere inzichten en mogelijkheden zien.

Lees verder

Zwanger en seksualiteit

Een zwangerschap leidt tot tal van lichamelijke, psychologische en relationele veranderingen. Vrouwen en mannen verschillen in de manier waarop ze deze veranderingen bekijken. Hiertoe behoort ook seksualiteit en intimiteit tijdens (en na)de zwangerschap.

Lees verder

Een vader bij de bevalling

“Ik heb marathons gelopen, ik ben met zware bepakking hoge bergen overgetrokken en ik heb wel eens een dienst van 40 uur gedraaid, maar de bevalling was het zwaarste en meest uitputtende wat ik in mijn leven heb meegemaakt. We hadden het nooit zonder een Doula kunnen doen. Ze was voor ons echt van onschatbare waarde”.

Lees verder

Bevallen buiten de protocollen om

Het zelf maken van beslissingen, ook over de (medische) zorg die we wensen, hoort helemaal bij deze tijd. Geregeld worden vrouwen in de praktijk door richtlijnen in hun keuzes begrensd.

Sommige vrouwen komen daartegen in opstand. Ze willen zelf eventuele risico’s van bepaalde adviezen tegen elkaar afwegen.

Lees verder

De zwangerschap onthullen

Vorige week werden we verrast met het blijde nieuws dat er binnen de familie weer nieuw leven op komst is. 12 weekjes nu…Wat geweldig! Vorig weekend tijdens een bruiloft sprak ik een bekende die over ca. 14 weken mag gaan bevallen. Een hele andere fase dan als je 12 weken zwanger bent en daar horen ook hele andere vraagstukken bij…

Lees verder

De Doula, één vast vertrouwenspersoon

Als Doula werk je niet zoals in een verloskundigenpraktijk samen met meerdere collega’s. Je kunt je diensten dus niet afwisselen. Als Doula ben je 24/7 bereikbaar en beschikbaar vanaf een bepaalde zwangerschapsduur, meestal 37 of 38 weken. Het voordeel voor de zwangere is dat er geen overdracht hoeft plaats te vinden en dat je slechts met één vast vertrouwenspersoon te maken hebt.

Lees verder

Wat kost een Doula?

Het inhuren van een Doula is een investering in jezelf die jou (en je partner) vele voordelen oplevert en die jij meer dan waard bent!

De kosten van een Doula zijn afhankelijk van de Doula en het pakket wat je kiest. Voor een basispakket (voor, tijdens en nazorg) ligt de prijs tussen de 600 en 1000 euro. Sommige zorgverzekeraars vergoeden …

Lees verder

Geboorte en bruiloft

Afgelopen mocht ik me volop wanen in de wereld van geboorte en bruiloft…twee gebeurtenissen waar mijn hart sneller van gaat kloppen! Geboorte geven en trouwen zijn totaal verschillende gebeurtenissen. Toch zie ik ook veel overeenkomsten.

Lees verder

Doula mee naar het ziekenhuis

Vaak begint een bevalling thuis met weeën of gebroken vliezen. Afhankelijk van de wens of situatie van mijn cliënte, blijft ze vervolgens thuis of gaan we naar het ziekenhuis. Als Doula ben ik vaak vanaf het begin bij de vrouw (en haar partner) aanwezig om…

Lees verder

Doula begeleiding

Een Doula is een betrokken en kundige zwangerschaps- en geboortecoach, die aanstaande ouders op een niet-medische manier ondersteunt tijdens de zwangerschap en de geboorte van hun baby. Ze biedt jou informatieve, fysieke en emotionele begeleiding zoals jij die wenst. Ze geeft je zelfvertrouwen, borgt jouw geboortewensen…

Lees verder
Menu