Geboortecoach Doula Saskia Surhuisterveen

Nieuws

Thuisbevalling vs. ziekenhuisbevalling

Vorige week vroeg een cliënte van mij wat ze allemaal moest aanschaffen voor haar thuisbevalling, zoals ze voor ogen heeft. Aangezien de laatste vrouwen die ik mocht begeleiden allen in het ziekenhuis (poliklinisch danwel medisch) zijn bevallen, moest ik hier even over nadenken.

Lees verder

Afwijkingen eerder in beeld

Binnenkort kunnen vrouwen kiezen voor een extra dertien weken echo. De meningen zijn hier nogal over verdeeld. Een extra echo kan medisch gezien bepaalde inzichten geven, maar kan daarentegen ook voor stress en een minder bezorgde zwangerschap zorgen…

Lees verder

Het geboorteverslag

“Je bent flink in beweging geweest en onder de douche heb ik je rug licht gemasseerd. Dan geef je aan dat je graag even op je bed wilt liggen. Je voelt druk.

Lees verder

Internationaal Doula

Afgelopen week was ik te gast op een Syrische bruiloft. Wat een bijzondere belevenis! Zo anders dan wat we in Nederland gewend zijn, maar daardoor juist zo leuk. Een andere cultuur laat andere inzichten en mogelijkheden zien.

Lees verder

Zwanger en seksualiteit

Een zwangerschap leidt tot tal van lichamelijke, psychologische en relationele veranderingen. Vrouwen en mannen verschillen in de manier waarop ze deze veranderingen bekijken. Hiertoe behoort ook seksualiteit en intimiteit tijdens (en na)de zwangerschap.

Lees verder

Een vader bij de bevalling

“Ik heb marathons gelopen, ik ben met zware bepakking hoge bergen overgetrokken en ik heb wel eens een dienst van 40 uur gedraaid, maar de bevalling was het zwaarste en meest uitputtende wat ik in mijn leven heb meegemaakt. We hadden het nooit zonder een Doula kunnen doen. Ze was voor ons echt van onschatbare waarde”.

Lees verder

Bevallen buiten de protocollen om

Het zelf maken van beslissingen, ook over de (medische) zorg die we wensen, hoort helemaal bij deze tijd. Geregeld worden vrouwen in de praktijk door richtlijnen in hun keuzes begrensd.

Sommige vrouwen komen daartegen in opstand. Ze willen zelf eventuele risico’s van bepaalde adviezen tegen elkaar afwegen.

Lees verder

De zwangerschap onthullen

Vorige week werden we verrast met het blijde nieuws dat er binnen de familie weer nieuw leven op komst is. 12 weekjes nu…Wat geweldig! Vorig weekend tijdens een bruiloft sprak ik een bekende die over ca. 14 weken mag gaan bevallen. Een hele andere fase dan als je 12 weken zwanger bent en daar horen ook hele andere vraagstukken bij…

Lees verder

De Doula, één vast vertrouwenspersoon

Als Doula werk je niet zoals in een verloskundigenpraktijk samen met meerdere collega’s. Je kunt je diensten dus niet afwisselen. Als Doula ben je 24/7 bereikbaar en beschikbaar vanaf een bepaalde zwangerschapsduur, meestal 37 of 38 weken. Het voordeel voor de zwangere is dat er geen overdracht hoeft plaats te vinden en dat je slechts met één vast vertrouwenspersoon te maken hebt.

Lees verder

Wat kost een Doula?

Het inhuren van een Doula is een investering in jezelf die jou (en je partner) vele voordelen oplevert en die jij meer dan waard bent!

De kosten van een Doula zijn afhankelijk van de Doula en het pakket wat je kiest. Voor een basispakket (voor, tijdens en nazorg) ligt de prijs tussen de 600 en 1000 euro. Sommige zorgverzekeraars vergoeden …

Lees verder
Menu