Laat Spinning Babies jouw bevalling bespoedigen

Spinning-babies-Uitgerekend-Doula-Saskia

Spinning Babies zorgt voor een soepele geboorte

Begin 2019 jaar heb ik de cursus Spinning Babies van Jennifer Walker mogen volgen. Spinning Babies is een methode die ontwikkeld is door de Amerikaanse verloskundige Gail Tully in samenwerking met chiropractors. Spinning Babies bestaat uit oefeningen voor een goede bekkenstand, ruimte in je buik en bekken en bewegingsvrijheid. Dat vergroot de kans op een vlotte bevalling en kan problemen bij de geboorte voorkomen.

Soepele bevalling

De methode bestaat uit oefeningen om het bekken in balans te krijgen en ruimte in de buik en het bekken te creëren. De baby kan dan gemakkelijker indalen en de meeste gunstige ligging aannemen. Dit is van groot belang voor een soepele bevalling, om niet vorderende ontsluiting te voorkomen en het maken van de spildraai.

Spinning-babies-Doula-Saskia-Uitgerekend-Surhuisterveen
Spinning-babies-Uitgerekend-Surhuisterveen

Spinning Babies brengt bekken in balans

Bij Spinning Babies gaat het om Balans, Zwaartekracht en Beweging. Als het bekken in balans is (er ruimte en symmetrie is), kan de baby zich in de juiste positie door het geboortekanaal bewegen en geboren worden. Dankzij Spinning Babies kan ik mijn cliënten veel meer mogelijkheden aanrijken, zodat ze meer comfort mogen ervaren én de bevalling soepeler (en sneller) zal gaan verlopen.

Stuitligging of dwarsligging?

Wanneer je baby in stuitligging, dwarsligging of als sterrenkijker ligt, leer ik jou (en je partner) oefeningen die je thuis dagelijks kunt doen om ruimte te maken, zodat je baby een wenselijke ligging aanneemt. Ook wanneer je bijvoorbeeld last hebt van bandenpijn, kunnen de Spinning Babies oefeningen heel effectief zijn.

Spinning babies Breech bilt Doula Saskia Surhuisterveen
Spinning-Babies-Open-the-Brim

Spinning Babies en bekkeninstabiliteit

Tijdens je zwangerschap worden de gewrichten onder invloed van het hormoon relaxine weker, ook die van het bekken. Hierdoor kan je baby gemakkelijker door het geboortekanaal gaan. Bij overbelasting kan er instabiliteit van het bekken ontstaan, waardoor je bekkenpijn kunt krijgen. Er zijn Spinning Babies oefeningen die je kunt doen waar je bij bekkeninstabiliteit baat bij kunt hebben.

Menu