Geboortecoach Doula Saskia Surhuisterveen

Doula: aanvullende ondersteuning bij je bevalling

Wat doet een geboortecoach

Verloskundige Friesland

Wanneer je op zoek bent naar een verloskundige in Friesland, zou je aanvullend voor de ondersteuning van een Doula kunnen kiezen. De samenwerking tussen jouw verloskundige en een doula kan een prachtige uitwerking op jouw bevalling hebben. De verloskundige en doula vullen elkaar aan doordat ze niet dezelfde rollen vervullen, maar bekrachtigen elkaar juist bij het gezamenlijke: er zijn voor jou!

Taken verloskundige

De verloskundige is er om de voortgang en de conditie te bewaken van jou en je baby en is medisch verantwoordelijk. De verloskundige is er daarnaast, evenals een Doula, ook voor jouw welbevinden. De combinatie van een medische en tegelijkertijd emotionele rol hebben kan soms heel lastig zijn. De Doula heeft dat eventuele spanningsveld niet en is een stabiele factor en kan er vanaf de eerste wee continu zijn voor jou!

Geboortecoach Doula Saskia
Geboorte coach Doula Saskia

Verloskundige Groningen en Verloskundige Drenthe

De verloskundige komt vaak pas in een later stadium van de bevalling, wanneer je al heel wat weeën getrotseerd hebt. Ook wanneer jij naar het ziekenhuis gaat, kan het zijn dat de verloskundige een tijdje later komt. Gelukkig gaat een Doula direct mee naar het ziekenhuis. Dit kan per regio verschillen, dus wanneer je je laat begeleiden door een verloskundige in Groningen of Drenthe, vraag hier dan naar.

Menu